Blog

5 gratis apps om foto’s te bewerken

25 maart 2016

Waarschijnlijk bent u bekend met Instagram en de mogelijkheden die deze app biedt om foto's te bewerken. Maar wist u dat er nog veel meer apps zijn waarmee u foto’s kunt bewerken? Wij hebben een aantal hele handige apps op een rijtje gezet.

#01: VSCO
VSCO is een app waarmee u foto’s in kunt importeren om ze vervolgens te bewerken. U heeft een ruime keuze uit filters en u kunt gemakkelijk de helderheid, temperatuur en het contrast aanpassen.

#02: Aviary
Aviary is een uitgebreide app van Adobe om foto’s te bewerken. U kunt uitsneden maken, de belichting wijzigen, vignettering toepassen en rode ogen corrigeren. Handig weetje: naar links swipen voert een actie opnieuw uit, naar rechts swipen maakt wijzigingen ongedaan.

#03: Camera+
Camera+ maakt fotograferen net wat gemakkelijker. U kunt kiezen uit verschillende instellingen voor verschillende scènes. Daarnaast kunt u effecten toepassen, foto’s croppen tot de gewenste indeling en een speciaal frame kiezen.

#04: Photoblend
De app Photoblend biedt de mogelijkheid om twee verschillende foto’s met elkaar samen te voegen tot één foto. Deze app wordt vaak gebruikt om afbeeldingen en quotes met elkaar te combineren.  

#05: BLACK
BLACK is een handige app om foto's zwart wit te maken. Op Instagram zelf zijn er wel een aantal opties (met filters als Moon, Willow en Inkwell) maar bij deze app kunt u de zwart wit foto helemaal naar wens maken. BLACK is alleen beschikbaar voor iOS.

Bij de meeste apps kunt u na bewerking de foto’s opslaan in uw album of direct uploaden naar uw social media kanalen.